Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΆρθρα2009Μας ταιριάζει και μας αξίζει ένα καινούργιο αύριο

Μας ταιριάζει και μας αξίζει ένα καινούργιο αύριο

Read 1432 times

Όσο πλησιάζουμε στην ημέρα των εκλογών, την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, επιχειρείται η ανασύνταξη των δυνάμεων του δικομματισμού, χωρίς προοπτική και σχεδιασμό, με το ΠΑΣΟΚ αυτή τη φορά να διεκδικεί την αυτοδυναμία για να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.

 

Σε αυτό το άνυδρο προεκλογικό τοπίο πυκνώνουν και οι «Σειρήνες» περί της «χρήσιμης ψήφου» με στόχο την συμπίεση του ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και τον αποκλεισμό του από τη νέα Bουλή.

Είναι αυτό το μήνυμα των συμπολιτών μας; Είναι αυτό που προσδοκά η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού που πλήττεται από τις συνέπειες της κρίσης – η αυτοδυναμία μιας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – που μπορεί να βγάλει τη χώρα μας από τα αδιέξοδα, να δώσει λύσεις στους κοινωνικά αδύναμους, να στηρίξει τους νέους στα πρώτα τους βήματα, να προστατέψει το ήδη πολύ εύθραυστο περιβάλλον μας, το οποίο πληγώνουμε συστηματικά;

Η απάντηση έρχεται σχεδόν αυτονόητα: ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΒΟΥΛΗ. Όχι για λόγους πολιτικής αβρότητας ή φιλευσπλαχνίας. Αλλά για λόγους πολιτικής αναγκαιότητας: ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε φάνηκε και από την απερχόμενη Βουλή, ήταν η υπεύθυνη εκείνη δύναμη που άσκησε οξύτατη κριτική στην οικονομική, κοινωνική, εκπαιδευτική, περιβαλλοντική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

Εκφραστής της κοινωνικής αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της προστασίας του περιβάλλοντος, της δημόσιας εκπαίδευσης, της δημόσιας υγείας, της προστασίας των δικαιωμάτων των μεταναστών, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται σαν μια δύναμη που δεν κρύβεται στα δύσκολα, που τολμά να πηγαίνει κόντρα όταν πρόκειται να υπερασπιστεί αρχές και αξίες.

Η ενισχυμένη παρουσία λοιπόν του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα Βουλή είναι αναγκαία. Για να χαλάσει τα σχέδια του δικομματισμού. Για να αποκτήσουν φωνή οι κοινωνικά αδύναμοι: εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι, γυναίκες. Για την προστασία του περιβάλλοντος.

 

 

Για την προστασία των πολιτών από τις αρπακτικές διαθέσεις του κεφαλαίου και των τραπεζών. Είναι η πραγματικά χρήσιμη ψήφος των νέων, των γυναικών, των εργαζόμενων, που γνωρίζουν ότι οι βουλευτές του θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέσα στη Βουλή για τα δικαιώματά τους. Ότι δεν θα τους ξεχάσουν. Ότι θα συγκρουστούν με τα συμφέροντα για τα δικά τους δικαιώματα και για εκείνα του περιβάλλοντος.

Μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια όλους. Ακόμα κι αυτούς που το τελευταίο διάστημα σκέφτηκαν να μας δοκιμάσουν και ταλαντεύονται. Να τους κοιτάμε στα μάτια γιατί ξέρουν ότι έχουν απέναντί τους μια πολιτική δύναμη που δεν τους κοροϊδεύει και δεν τους υποτιμά.

Αξίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και οι δυνάμεις που τον απαρτίζουν μια δεύτερη σκέψη από τους πολίτες, τους νέους και τις νέες. Ιδιαίτερα σήμερα που η κοινωνία έχει γευτεί την θηριωδία της καταστροφικής διαχείρισης της κρίσης από τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν διαρκώς παρών σε κάθε μέτωπο των κοινωνικών αγώνων. Καταγγέλλοντας τα καρτέλ και την ακρίβεια. Ενάντια στην αυθαιρεσία και την βιαιότητα των καταχρηστικών όρων και των εισπρακτικών εταιρειών. Στο πλευρό των νέων αγροτών που διεκδικούν όχι πια ελεημοσύνη, αλλά αξιοπρέπεια και στήριξη του αγροτικού κόσμου. Στο πλευρό των απολυμένων και όσων αγωνίζονται να μην χάσουν τη δουλειά τους. Στο πλευρό των συνταξιούχων που διεκδικούν το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια.

Στο πλευρό των νέων που διεκδικούν ένα καινούργιο αύριο.

Ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ για την Αριστερά, των αγώνων και της συνέπειας!

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ Δ. ΤΣΙΡΚΑΣ είναι ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, υποψήφιος βουλευτής ΑΡΤΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

tsirkas foto1

Κοινοβουλευτικό έργο

Φωτογραφίες

logo-parallhlogramo

271717716 327389226058468 3944413281987846258 n

neolaiasyriza2

δικαιοσύνη-παντου-768x336

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

synthesis2

Free business joomla templates