Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΆρθρα2009Για μια αριστερά κόντρα στο ρεύμα

Για μια αριστερά κόντρα στο ρεύμα

Read 1146 times

Την Κυριακή ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ καλούν τον ελληνικό λαό να επιλέξει ανάμεσα σ’ ένα διετές πρόγραμμα ανελέητης λιτότητας και σ’ ένα  τριετές  πρόγραμμα ηπιότερης λιτότητας.

 

 

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θέλουν τους πολίτες, τους νέους και τις νέες, εξαρτημένους απ’ τα γραφεία τους και ενδιαφέρονται να τους κάνουν πελάτες τους, αφαιρώντας τους κάθε ίχνος ελευθερίας και αξιοπρέπειας. Τους κρατούν σε μια διαρκή εκκρεμότητα και τους υπόσχονται μια θέση, σαν να θέλουν να τους πείσουν πως τους ταιριάζει ένας νέος μεσαίωνας, όπου ξεπουλιούνται τα πάντα για ένα τρύπιο… ευρώ, διασύροντας τα πτυχία τους, τις σπουδές τους, τα προσόντα τους, την προσωπικότητά τους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει αυτή την πολιτική της εξάρτησης και της παρακμής. Τα stage και η όλη μιζέρια τους αποκαλύπτει τη μιζέρια εκείνων που τα εμπνεύστηκαν και τα φόρεσαν σαν αλυσίδες στα χέρια των νέων.

Η ΝΔ «υπόσχεται» ότι θα πάρει δυσάρεστες αποφάσεις, οι οποίες βέβαια δεν δυσαρεστούν ποτέ τους «παράγοντες της οικονομίας», τις τράπεζες, τους βιομήχανους, τους μεγαλομετόχους.

Από την άλλη, το ΠΑΣΟΚ φοράει σήμερα για άλλη μια φορά τα καλά του, αντιμετωπίζοντας τους πάντες με κατανόηση και υπόσχεται ένα νέο λαμπερό πακέτο για την οικονομία και τη ζωή μας. Πακέτο που αν κάποιος κοιτάξει λίγο κάτω από το περιτύλιγμά του διαπιστώνει πόσο ίδιο είναι με αυτό της ΝΔ, καθώς για παράδειγμα περιλαμβάνει αυξήσεις μικρότερες από μισό ευρώ την ημέρα. Αυτή είναι φιλολαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Είναι το ίδιο κόμμα που άνοιξε το δρόμο: Στην  ελαστική απασχόληση, στα μπλοκάκια, στα διάφορα  προγράμματα stage και στην ανασφάλιστη εργασία των νέων, στην υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια., στην καταστροφή του περιβάλλοντος, με τους δασοκτόνους νόμους που έδωσαν το πράσινο φως σε κάθε είδους καταπατητές και στην εκποίηση των ελεύθερων χώρων.

Μας λένε και οι δύο πόσο πολύ θα ήθελαν να αυξήσουν πραγματικά τους μισθούς και να εξασφαλίσουν θέσεις εργασίας. Άλλα βλέπετε δεν υπάρχουν λεφτά. Όμως τόσα χρόνια ούτε η ΝΔ ούτε το ΠΑΣΟΚ μείωσαν τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς (είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη και 5η στον κόσμο σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς), ενώ αύξησαν τις δαπάνες για την καταστολή (νέα σώματα ασφαλείας, εξοπλισμός αστυνομίας), δεν φορολόγησαν την τεράστια εκκλησιαστική περιουσία ούτε τους πλούσιους (οι τράπεζες, αφού πρώτα πήραν 28 δισ., σήμερα συνεχίζουν να καταγράφουν τεράστια κέρδη –700 εκ. ευρώ ήταν τα κέρδη της Εθνικής το α΄ εξάμηνο του 2009).

 

Όμως, τόσα χρόνια, στα σχολεία, στα νοσοκομεία, στις κοινωνικές υπηρεσίες μένουν κενές χιλιάδες θέσεις εργασίας και οι παρεχόμενες υπηρεσίες υποβαθμίζονται. Ακόμα, όταν μιλάνε για «ανάκαμψη» της οικονομίας, εννοούν αύξηση των κερδών και όχι μείωση της ανεργίας ή αύξηση των μισθών.

Την ίδια στιγμή μας βάζουν πάλι εκβιαστικά διλήμματα, μιλάνε για τον κίνδυνο της ακυβερνησίας (ενώ τόσα χρόνια που είχαμε ισχυρές κυβερνήσεις…), ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σηκώνουν τους τόνους για να μας πείσουν πόσο μεγάλη άβυσσος τους χωρίζει, πόσο ανάγκη τους έχουμε για να λύσουμε τα προβλήματά μας.

Οι εκλογές δεν αλλάζουν τον κόσμο, τον κόσμο τον αλλάζουν οι αγώνες, οι διεκδικήσεις, η συλλογικότητα. Οι εκλογές όμως καταγράφουν το συσχετισμό δύναμης μέσα στην κοινωνία. Δείχνουν μέχρι πού είναι μια κοινωνία διατεθειμένη να φτάσει.

Ο λαός έχει ανάγκη από μια Αριστερά που θα προβάλει ένα άλλο όραμα για τη χώρα, που θα προωθεί εναλλακτικές πολιτικές και θα αγωνίζεται για αυτές, που θα υπερασπίζει ανυποχώρητα το περιβάλλον και τα δικαιώματα των πολιτών.

Όλοι εμείς έχουμε ανάγκη από μια Αριστερά της ανατροπής, που θα αμφισβητεί τις κεντρικές επιλογές του συστήματος. Μια Αριστερά της πολιτιστικής ανάτασης και του επαναπροσδιορισμού των συλλογικών αξιών και των λαϊκών θεσμών.

Μια Αριστερά κόντρα στο ρεύμα.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

Κοινοβουλευτικό έργο


Facebook Page

Φωτογραφίες

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

logo suriza

avgi logo high

logo left

ecoleft

european-left-logo

neolaiasyriza

 

 

mavri vivlos

synthesis2

Free business joomla templates