Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΆρθρα2009Για μια αριστερά κόντρα στο ρεύμα

Να φυσήξει ο άνεμος των πολιτών και της νεολαίας

Read 1149 times

Κάνουν τα ίδια. Ο ένας αντιγράφει τον άλλον. Απλά προσποιούνται πως αυτοί τα κάνουν καλύτερα. Υπακούουν στα ίδια κέντρα και εφαρμόζουν την ίδια πολιτική. Αλλά κατηγορεί ο ένας τον άλλον πως δεν την εφαρμόζει καλά. Οι δικοί μας, λένε, και οι δικοί τους. Και φορτώνουν στο λαό τα σκάνδαλά τους, την κρίση τους και την ακρισία τους, τα χρέη τους και τις οφειλές τους. Όταν μιλάνε, δείχνουν σαν να βρίσκονται μακριά και αγνοούν τις ανάγκες των πολλών. Για το μόνο που νοιάζονται είναι πώς να πιάσουν τις καρέκλες της εξουσίας.

Κι ύστερα θα ξεχάσουν αμέσως τα όμορφα και μεγάλα λόγια και θα καλέσουν το λαό να πληρώσει, λόγω της κρίσης, τα σπασμένα τους. Ρίχνοντας, ασφαλώς, τις ευθύνες για τις ακάλυπτες επιταγές που μοιράσανε και για την αδυναμία τους να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους στους προηγούμενους, “που τα ’φαγαν όλα”. Και το έργο συνεχίζεται με κακόγουστο τρόπο, καθώς επιχειρείται να φορτωθούν οι εργαζόμενοι ενοχές γιατί δεν πάει καλά η οικονομία και δεν μπορεί και η κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Κι έτσι, πριν καλά – καλά στρωθεί στις καρέκλες της, θα ξανακάνει εκλογές, έτσι για να βρίσκεται ο κόσμος σε αναμονή και εκκρεμότητα. Κι εκείνοι που κερδίζουν από τούτο το αλισβερίσι, να μεγαλώνουν τα κέρδη τους. Κι εκείνοι που χάνουν, να χάνουν ακόμη περισσότερα.

Για τον δικομματισμό και το ευρύτερο σύστημα εξουσίας τα ζητήματα της πολιτικής και ιδιαίτερα της οικονομικής πολιτικής της χώρας θεωρούνται εκτός εμβέλειας των επιλογών του πολίτη μπροστά στην κάλπη. Και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ τάσσονται υπέρ της συνέχειας της πολιτικής που έφερε την κρίση και τώρα επιδιώκει την έξοδο από αυτή, μεταφέροντας τις ζημιές στους εργαζόμενους και στα ασθενέστερα οικονομικά στρώματα.

 

Όμως αυτό ακριβώς είναι το εξευτελιστικό: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τσακώνονται με φόντο τη δεδομένη μιζέρια μας, δηλαδή τη καταδίκη σε εργασιακές θέσεις χωρίς δικαιώματα και αξιοπρεπή μισθό.

Λύσεις στα προβλήματα που σωρεύουν υπάρχουν. Αλλά όχι στα δικά τους προγράμματα και στις δικές τους πολιτικές. Αυτές παράγουν μόνο προβλήματα και αδιέξοδα. Υπάρχει απάντηση. Αλλά όχι στα δικά τους σενάρια και στις δικές τους δοκιμασμένες πρακτικές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επεξεργαστεί με συνέπεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα μια σειρά από προτάσεις για την έξοδο από μια τέτοια πολιτική. Προτάσεις για το χτύπημα της ανεργίας, για μια ανάπτυξη με κέντρο τον άνθρωπο, για την παιδεία, την υγεία, το περιβάλλον. Για το Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι καταδικασμένη σε αποτυχία κάθε πολιτική που στοχεύει στην ενίσχυση του κεφαλαίου και αποβαίνει σε βάρος του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας. Το δικό τους πρόβλημα είναι να μη μειωθούν τα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων. Το δικό μας ενδιαφέρον στρέφεται στα κέρδη των πολιτών και στην ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών.

Παλεύουμε για την αλήθεια με την αλήθεια. Ούτε stage ούτε μερική απασχόληση ούτε ανασφάλιστη εργασία ούτε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις αξιοπρεπούς εργασίας χρωστάνε στους νέους.

Η αύξηση των θέσεων εργασίας και των μισθών είναι μια σοβαρή και αναγκαία λύση για να βγει ο κόσμος της εργασίας και της νεολαίας από το αδιέξοδο και να διεκδικήσει ένα καινούργιο αύριο. Γι’ αυτό χρειάζεται ένας ισχυρός ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Ένας Συνασπισμός των δυνάμενων της σύγχρονης ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς που ανατρέπει τα σχέδιά τους και δρομολογεί διαφορετικές πολιτικές και εξελίξεις.

Ο πολίτης έχει κι αυτός το δικό του μερίδιο ευθύνης. Να συσπειρωθεί με τις δυνάμεις της νεολαίας και της εργασίας, για να φυσήξει ο δικός του άνεμος και να γυρίσουν πίσω οι άνεμοι των κερδών και των ιδιοτελών συμφερόντων τους.

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

Κοινοβουλευτικό έργο


Facebook Page

Φωτογραφίες

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

logo suriza

avgi logo high

logo left

ecoleft

european-left-logo

neolaiasyriza

 

 

mavri vivlos

synthesis2

Free business joomla templates