«Εμείς υπερασπιζόμαστε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει οποιαδήποτε απόφαση της Δικαιοσύνης να ανάγεται σε αντικείμενο μικροπολιτικών και μικροκομματικών αντιπαραθέσεων. Η ΝΔ ακαριαίως βγάζει ανακοινώσεις μόλις υπάρξει κάποια εξέλιξη στη Δικαιοσύνη», τόνισε αρχικά ο Βασίλης Τσίρκας σχετικά με την στάση που κρατάει η ΝΔ στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και συμπλήρωσε: «Καλό θα είναι όλα τα πολιτικά κόμματα και η αξιωματική αντιπολίτευση να αφήσουν τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Η Δικαιοσύνη έχει τους θεσμούς και τις εσωτερικές διαδικασίες εκείνες που μπορούν να διασφαλίσουν την ανεξαρτησία της και την απρόσκοπτη λειτουργία της για την απονομή της Δικαιοσύνης».
Στη συνέχεια ο βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε το γεγονός πως μέσα σε 1,5 χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, κάτι που δεν πραγματοποίησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εδώ και 27 χρόνια. «Δεν έχει απαντήσει ακόμα η ΝΔ, αλλά ούτε και το ΠΑΣΟΚ, γιατί δεν πραγματοποίησαν τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες εδώ και 27 χρόνια.
Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε 1,5 χρόνο, κατάφερε να ολοκληρώσει τη διαδικασία του διαγωνισμού με όλες τις εγγυήσεις διαφάνειας και νομιμότητας. Αυτό είναι που ενοχλεί την αξιωματική αντιπολίτευση. Δηλαδή ότι αποτελεί νόμο του κράτους και εφαρμόζεται κανονικά και προχωράει η διαδικασία», σχολίασε χαρακτηριστικά.
Στο μεταξύ, ο κ. Τσίρκας , σχετικά με το θέμα του χρέους, υπογράμμισε πως: «Η ΝΔ θεωρούσε βιώσιμο το χρέος και είχε συμφωνήσει σε υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα ύψους 4,5% για το 2016, το οποίο μεταφράζεται σε 20 δισ. ευρώ περισσότερα μέτρα. Σήμερα, όμως, έχουμε κάποια θετικά μηνύματα. Φαίνεται πως όσοι καταστροφολογούσαν το προηγούμενο διάστημα, σήμερα διαψεύδονται. Η ΝΔ περίμενε στη γωνία για να αποτύχει αυτή η εθνική υπόθεση, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι και να προχωρήσουμε σε έναν καθαρό διάδρομο για την ελάφρυνση του χρέους».
Τέλος, ο βουλευτής Άρτας τόνισε κατηγορηματικά ότι: «Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί ο “κόφτης”, καθώς είμαστε σε πολύ καλό δρόμο σε σχέση με τα πρωτογενή πλεονάσματα για το 2016, αλλά και για το 2017, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αγνοούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.
Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:













