Δικηγόρος,
βουλευτής Άρτας
ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκεστε εδώ: HomeΆρθρα2012Στις 6 Μαΐου ψηφίζουμε αξιοπρέπεια και ελπίδα

Στις 6 Μαΐου ψηφίζουμε αξιοπρέπεια και ελπίδα

Read 1329 times

Η υποκρισία στον τόπο μας είναι ένα αγκάθι που ευδοκιμεί μέσα σε όλες τις συνθήκες. Ευδοκιμεί, δυστυχώς, ακόμη περισσότερο μεταξύ των πολιτικών. Ιδίως εκείνων που έχουν μάθει πως απέκτησαν το προνόμιο –και την ασυλία– να λένε ό, τι θέλουν, γιατί πρέπει πάντα να λένε κάτι. Και ιδίως, επίσης, την ώρα που ο ελληνικός λαός απαιτεί από αυτούς επιτέλους σοβαρότητα και ειλικρίνεια.


Προφανώς όμως αυτοί δε θέλουν –και δεν μπορούν– να καταλάβουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό δεν είναι, ασφαλώς, δυσεξήγητο. Είναι θέμα συνήθειας. Τόσα χρόνια έχουν μάθει οι άνθρωποι να αναγνωρίζουν μόνο στον εαυτό τους το δικαίωμα του πρωταγωνιστή στο ρόλο της διακυβέρνησης της χώρας, ενώ βλέπουν –και θέλουν– την Αριστερά σε ρόλο κομπάρσου, που το μόνο που δικαιούται είναι να βγαίνει στους δρόμους και να διαμαρτύρεται για όλους και για όλα.
Η Αριστερά όμως επιστρέφει. Εκφράζει νέες κοινωνικές αναγκαιότητες. Μπορεί να καλύψει το πολιτικό κενό που δημιουργείται.

Ο λόγος μας, οι προτάσεις μας, η μαχητική παρουσία εντός και εκτός Βουλής, η ενωτική μας πρόσκληση προς το σύνολο των αντιμνημονιακών δυνάμεων και τους ενεργούς και προοδευτικούς πολίτες, καθιστά το ΣΥΡΙΖΑ τη μόνη πραγματική δύναμη αλλαγής στο μίζερο σκηνικό που ζούμε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ενοχλεί. Η αλήθεια ενοχλεί.
Αυτή είναι η μόνη λογική εξήγηση για τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών. Τους ανησυχεί η απήχηση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η αλήθεια.
Τους ανησυχεί η ενωτική του πρόταση.
Τους ανησυχεί πολύ περισσότερο που αυτή η ενωτική πρόταση συνδέεται άμεσα με την προοπτική μιας κυβέρνησης με κύρια δύναμη την Αριστερά.
Τους ανησυχεί με λίγα λόγια το γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια δημιουργείται μπροστά στα μάτια τους το αντίπαλο δέος και η αμφισβήτηση βγαίνει από το περιθώριο και διεκδικεί την κεντρική θέση.
Τους ανησυχεί ότι η πρόταση αυτή απευθύνεται στο σύνολο των προοδευτικών πολιτών. Ο σχηματισμός κυβέρνησης με πυρήνα την Αριστερά και με στόχο την άμεση απεμπλοκή μας από τις συμβάσεις είναι η πιο ρεαλιστική, εφικτή και ταυτόχρονα ανατρεπτική πράξη.
Σπάνιες ευκαιρίες στην ιστορία των κοινωνιών δίνονται, ώστε οι δυνάμεις της Αριστεράς να συνθέτουν τον ρεαλισμό και την ανατρεπτική δυναμική, στην προοπτική μιας διακυβέρνησης. Αυτή η ώρα είναι τώρα. Είναι η ώρα της ανατροπής και της ανασυγκρότησης. Είναι η ώρα να αλλάξουμε σελίδα.
ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ θα προσπαθήσουν να μετατρέψουν την αποτυχία της πολιτικής τους σε εκβιασμό για τον ελληνικό λαό. Αυτή τη φορά δεν θα κλέψουν τη θέληση του λαού. Ούτε θα κατορθώσουν να στρέψουν αλλού τα βλέμματα, μακριά από τα μνημόνια και τις αδιέξοδες πολιτικές τους.
Η κάλπη πρέπει να βγάλει λύση. Και η μόνη λύση είναι η δυνατότητα την επομένη των εκλογών να υπάρξει ένας νέος συνασπισμός εξουσίας εξοπλισμένος με ισχυρή λαϊκή υποστήριξη, μ’ ένα θεμελιωμένο και ελπιδοφόρο σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας.
Δεν ζητάμε ψήφο διαμαρτυρίας. Ζητάμε ψήφο εξουσίας για μια προοδευτική διακυβέρνηση της χώρας, για την ανατροπή των μνημονίων. Και είναι η πρώτη φορά που αυτή η ψήφος εμπεριέχει τόσο μεγάλη δύναμη που θα σφραγίσει καταλυτικά τις εξελίξεις και θα επιταχύνει τις εξελίξεις και τις οσμώσεις στον ευρύτερο αριστερό και προοδευτικό χώρο.
 Ενδιάμεσες λύσεις εντός του Μνημονίου δεν υπάρχουν, αφού το ίδιο το πολιτικό περιεχόμενό του έχει σαφή χαρακτήρα: την εξαθλίωση του λαού με συντάξεις και μισθούς πείνας.
Έχουμε ένα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πολιτικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Στις 6 Μαίου να μην πούμε απλά ένα μεγάλο ΟΧΙ. Να πούμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στην απαίτηση του ελληνικού λαού για ενότητα και προοδευτική διέξοδο από την κρίση. Να πούμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στην προοπτική ο κόσμος της εργασίας και της νεολαίας να επανέλθει δυναμικά στο προσκήνιο και να ζήσει με αξιοπρέπεια και ελπίδα. Να πούμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στην ελπίδα και την αξιοπρέπεια.

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

fb 1 twitter 1 blogger  you tube

tsirkas foto1

Κοινοβουλευτικό έργο

Φωτογραφίες

logo-parallhlogramo

271717716 327389226058468 3944413281987846258 n

neolaiasyriza2

δικαιοσύνη-παντου-768x336

Επαγγελματική δραστηριότητα

 

tsirkas sima

synthesis2

Free business joomla templates